"Vlaamsch Broodhuys bakt met vitaal water"
Het Vlaamsch Broodhuys in Vlaardingen bakt op ambachtelijke wijze brood. Eigenaar Dimitri Roels vertelt enthousiast over de kunst van het brood bakken: “Ik was de eerste die op deze manier is gaan bakken. Er is nu een revolutie in bakminnend Nederland, iedereen lijkt zuurdesem te willen maken, maar er zijn er maar weinig die het goed doen. Ik pleit voor wetgeving op dat gebied, want de meeste bakkers weten niet eens met welke grondstoffen ze werken. Er zou een kwalificatie moeten komen, zoiets als de Michelinsterren.” Zelf gaat hij, uiteraard voor het hoogst haalbare. “We verdienen er drie, wij bakken, zoals topkoks koken.” Voor zijn brood gebruikt Dimitri Roels de grand cru onder de tarwes, Camp Rèmy. “Een Frans oerras,”zegt hij vol ontzag, zoals hij ook zweert bij sel de Guerande (“het beste zout dat er is”) en “gevitaliseerd water”. Veel water als het aan Roels ligt, want werken met zgn. nat deeg verhoogt de knapperigheid en versheid. (bron: AD juni 2009) Meer informatie over dit mooie product staat op www.vlaamschbroodhuys.nl.
Het Vlaamsch Broodhuys maakt in zijn bakkerij gebruik van de Aqua Aurora OB Massa Schelpkalk Vitaliser.