Onderzoeken

De vraag “is het wetenschappelijk bewezen” wordt met enige regelmaat gesteld. Het antwoord is vaak “nee”, maar proefondervindelijk staat er al heel veel vast. Meer -wetenschappelijk onderzoek- naar de effecten van vitaal water op de gezondheid essentieel is. Dit is echter een moeizaam, kostbaar en langdurig proces. Wij denken dat de doorbraak hierin komt als de kwantumfysica algemeen zijn intrede doet. Tot die tijd vertrouwen we op de honderden voorbeelden die wij inmiddels hebben mogen aanschouwen. Hieronder staat een aantal onderzoeken die we gedaan hebben.

Gezondheidseffecten van met schelpkalk gevitaliseerd kraanwater

Welk effect heeft vitaal water op je lichaam?
We deden een uitgebreid onderzoek naar de invloed van de schelpkalkvitaliser op de kwaliteit van het kraanwater in relatie tot het functioneren van de organen in het menselijk lichaam.  Dit was een exploratief empirisch onderzoek met 6750 metingen in de periode 2013-2017.

Je ziet in de resultaten dat gewoon kraanwater het lichaam belast en met schelpkalk gevitaliseerd kraanwater organen beter in functie zet. Het bewijst voor ons wat we intuïtief als wisten; met schelpkalk gevitaliseerd water is goed voor je lichaam!

Onderzoek vitaliseren van drijfmest, zaaigoed, pootgoed, plantgoed

Met Napagro ontwikkelen we toepassingen van de schelpkalk vitalisers voor de landbouw. Napagro is onze samenwerkingspartner in België, gespecialiseerd in vitale, regeneratieve landbouw. Sinds begin 2019 hebben we een hele reeks proeven gedaan met het vitaliseren van zaaigoed, pootgoed, plantgoed, drijfmest en bodemverbeteraars. Lees meer op de website van Napagro

Bodemverbeteraar AA Zeeschelpenmix 0-4 mm Vitaal

Resultaten van het onderzoek naar onze vernieuwende bodemverbeteraar. SKAL gecertificeerd voor de biologische land- en tuinbouw (17 januari 2017). Eurofins heeft

Onderzoek wintertarwe

In Borssele is op een akkerbouw perceel wintertarwe gezaaid. Op de helft hiervan is het zaaizaad gevitaliseerd en de andere helft is traditioneel gezaaid. Periode 2014/2015.

Resultaten

Meeropbrengst: +10%
Voedingswaarde eiwit: +13%

Voedingswaarde eiwit: Niet vitaal 11,2% Vitaal 12,9%
Resultaten EFD meting: 63 % 100 %
Kwaliteit: Voedertarwe Baktarwe
Wintertarwe wordt gevitaliseerd

Het vitaliseren van het wintertarwe zaad.

De oogst van de wintertarwe

Voedingswaarde gras

Onderzoek naar de voedingswaarde gras bij gevitaliseerd en niet gevitaliseerd graszaad.
Als proef is een perceel van 8 ha grasland ingezaaid, waarbij 4 ha. is ingezaaid met graszaad dat is behandeld met het LEG apparaat (8 juni 2016).

 

Onderzoek gevitaliseerde teelaarde

Bij een proef met gevitaliseerde teelaarde bleken de planten in de  kuip met gevitaliseerde grond ca. 30% meer te groeien dan dezelfde planten in de kuip met niet gevitaliseerde grond.

Bovendien waren de tomaten in de gevitaliseerde grond zoeter dan de tomaten in de niet gevitaliseerde grond. Het plantgoed was in beide kuipen voor het poten niet gevitaliseerd. Periode juni 2014.

 

Links vitale grond en rechts gewone grond

Links vitale grond en rechts normale grond.

Overzicht van de planten in de kuipen nadat de tomatenplanten zijn verwijderd. Links is vitale grond.

Onderzoek kiemkracht mais

Maiszaden werden in bakjes bij 25 graden gekiemd. Acht dagen na uitleggen was het vitale zaad voor 96% gekiemd met spruit en wortel. Bij het niet-vitale maiszaad was dit 58%. Onderzoek uitgevoerd door Aeres Hogeschool, voorheen CAH Vilentum Almere. In september 2014 zijn kolven mais verzameld uit 3 percelen mais in de gemeente Heerde. Van perceel A en C was het zaad voor het gewas gevitaliseerd met de schelpkalk vitaliser. Bij perceel B is dit niet gebeurd.

Onderzoek naar de invloed van magnetische straling op pootaardappelen

We hebben esthetisch 4 gelijke pootaardappelen uitgezocht. Daarna hebben we 2 aardappelen 10 sec. in de magnetron geplaatst. Daarna is er 1 aardappel uit de magnetron behandeld met de schelpkalk vitaliser. Eveneens is er 1 aardappel die niet in de magnetron is geweest ook behandeld met deze vitaliser. We hebben daarna de 4 aardappelen op een rijtje in de moestuin gezet. Periode mei 2014.

  • Pootaardappel 1: is in de magnetron geweest en daarna gevitaliseerd.
  • Pootaardappel 2: daar is vooraf niets mee uitgevoerd.
  • Pootaardappel 3: is alleen in de magnetron geweest. (Komt een week later op.)
  • Pootaardappel 4: is alleen behandeld met de schelpkalk vitaliser. (Rechts, is het best ontwikkeld)

 

 

Bij de oogst heeft no. 4 de meeste opbrengst. Deze pootaardappel was alleen gevitaliseerd.

Testen met de EFD methode gaven aan dat no. 4 onbelastend was op het menselijk lichaam gemeten en dat no. 3 (magnetron, niet gevitaliseerd) het meest belastend was. No. 1 en 2 waren redelijk gelijkwaardig en minder goed dan no. 4 en beter dan no. 3.

Na deze metingen hebben we achteraf een nakomeling van pootaardappel 3 (alleen magnetron) alsnog met de schelpkalk vitaliser behandeld. Bij de meting bleek deze aardappel ook niet-belastend te zijn. Wij leren hieruit dat we door een product te vitaliseren met onze schelpkalkvitalisers, de negatieve invloed van de magnetron ongedaan kunnen maken.

Onderzoek pootaardappelen en teelaarde

In een deel van de proeftuin hebben we teelaarde ter dikte van 7 cm met de schelpkalk vitaliser gevitaliseerd. Daarna hebben we de strook ca. 15 cm doorgespit. Het pootgoed in deze strook is ook gevitaliseerd. (FOTO: onderste 3 planten)

Inde strook daarnaast is de grond niet gevitaliseerd en is het pootgoed niet-gevitaliseerd. In de strook daarnaast is het pootgoed wel gevitaliseerd, maar de grond niet. Hier wel oude koemest toegevoegd. Periode 2015.

Op de foto zie je van onder naar boven:

  • 3 stronken gevitaliseerde pootaardappelen in gevitaliseerde grond.
  • 3 stronken niet gevitaliseerde aardappelen in niet gevitaliseerde grond.
  • 6 stronken gevitaliseerde pootaardappelen in niet gevitaliseerde grond, bemest met koemest.

Op de foto hierboven zie je links de opbrengst van 6 stronken gevitaliseerde Santa Bio (6990 gram) en rechts 6 stronken niet gevitaliseerde (5660 gram).

Bieten

20 st biologisch geteelde rode bietjes zijn op 13 april 2014 gepoot in 2 rijtjes van 10 st. Periode mei 2014.

De gevitaliseerde bietjes zien er mooier uit, smaken beter, hebben meer structuur, aldus de kok van cateraar Maitre Deux uit Apeldoorn.

Bij metingen uitgevoerd volgens de Electo Fysiologische Diagnostiek (Corina Bax) bleken de gevitaliseerde bietjes op alle proefpersonen onbelastend te zijn. De “normale” biologische bieten bleken wel belastend.

 

Het linker rijtje is onbehandeld en de plantjes van het rechter rijtje zijn voor het poten door de schelpkalk vitaliser gegaan.

Op 19 mei 2014 zijn de bietjes gerooid. De bovenste rij zijn de onbehandelde bieten en de onderste rij zijn de gevitaliseerde bietjes.

De 10 st. ongevitaliseerde wegen 760 gram.

De 10 st. gevitaliseerde bietjes wegen 1250 gram.

Gevitaliseerde bietjes

© 2024 Aqua Aurora | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Thumbs up