Gevitaliseerde zeeschelpenmix gestrooid


In natuurgebieden in de Veluwe is in november 2020 gevitaliseerde zeeschelpenmix van Aqua Aurora gestrooid voor natuurverbetering.

Natuurverbetering
Een aantal jaar geleden was er een groot gebrek aan opneembare calcium in de natuur. De eieren van vogels werden broos en jonge vogels zakten door hun pootjes als ze gingen staan. Daarnaast werd de bodem veel te zuur door de uitstoot van de industrie, het verkeer en de landbouw. Dit wordt verholpen door de inzet van de zeeschelpenmix.
Deze natuurlijke bodemverbeteraar is uitgestrooid om verzuring van de bodem tegen te gaan én om te zorgen dat de kalk opneembaar is voor flora en fauna. De sporenelementen uit de schelpkalk passen namelijk bij elk levend organisme op aarde. De mineralen uit de schelpen zijn op celniveau opneembaar door alle planten en dieren. Dit is bij steenkalk niet het geval.
Op de hoge droge zandgronden zorgt het gebruik van de zeeschelpenmix voor een verbetering van de PH-waarde én voor gezondere planten en dieren. De schelpkalk zorgt voor extra CO2 en stikstofbinding vanuit de lucht en levert zo “gratis” voedingsstoffen.

En een leuk weetje voor de mens: leg 5 minuten je telefoon in de zeeschelpenmix en de stralingsbelasting van je telefoon is weg!

Over de Zeeschelpenmix
De Zeeschelpenmix 0-4mm Vitaal wordt gewonnen uit dode schelpenbanken in de Noordzee en daarna behandeld met L.E.G. Schelpkalk Vitalisers van Aqua Aurora. Dit product beschikt over een SKAL toelating als bodemverbeteraar voor de biologische land- en tuinbouw.
Lees meer over de AA Zeeschelpenmix 0-4mm Vitaal

© 2024 Aqua Aurora | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Thumbs up